This is a re-design and update of a small garden in Warwickshire we did 12 years ago. The client wishes to reduce the maintenance element but still retain the strong linear design of the original. The garden is awkward and difficult in a number of ways as it is terraced on a fairly steep and angled site with shared access.

Phase One

The first phase was to complete the new design: this incorporates drainage gullies within the new paver layout to add visual effect and help in irrigating areas of the terraces.

Phase Two - November 2018

This phase involved the excavation of an overgrown hedge with the addition of a new retaining wall and a new Yew Hedge. Following this was the setting out and edge construction of the new paver lay out.

Phase Three - December 2018

Nearing completion on upper and mid terraces.

Phase Four - Completion: January 2019

Final finishing details completed: Mesh Panels added to Pergola; Resin Pointing: all paving work complete and lower tier "Fruit Tree Walk" renovated and paved.